Thijs Baert is al jaren een vaste waarde in de keuken van de Sergio Herman Group.
Na zijn studies op Hotelschool Ter duinen is hij als 18-jarige gestart in het toenmalige 1*restaurant Pure C in Cadzand. Doorheen de jaren werd zijn harde werk beloond in een sous-chef functie van het sterrenrestaurant.
4 jaar later werd, tijdens de vernieuwing van het Strandhotel, een Japans foodbar geopend waar de jonge chef gedeeltelijk de leiding kreeg.
Na 3 jaar met 2 chefs aan het roer te staan in Blueness, werd door Sergio Herman de volledige leiding aan Thijs toegekend.
"Als kok kook ik vandaag een Franse keuken met zuivere smaken, waarbij ik steeds op zoek naar een Japanse smaak, product of bereidingswijze om in mijn gerechten terug te laten komen."
Voor mij is Japan al jaren een inspiratie bron. "Deze simpele, pure keuken waar het respect voor het product centraal staat, blijft me steeds uitdagen en doet me zoeken naar vernieuwing."
Foto Thijs by "Chantal Arnts"