Stijn Bauwens

De Kruidenmolen
Specialisatie: Klassieke keuken met veel respect voor het product

Chef Stijn Bauwens (°1974) groeide op in het restaurant en tearoom ’t Smisje van zijn ouders in Nieuwmunster. Hij studeerde A2 mechanica af en besloot op 18-jarige leeftijd kok te worden. Hij deed verdere ervaring op in topzaken als Le Sanglier des Ardennes (Durbuy), L’Ecailler du Palais Royal (Brussel) en driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge.

In de Kruidenmolen vind je zowel seizoensgebonden suggesties als klassiekers. Stuk voor stuk eerlijke gerechten waarbij het product primeert. Ook streekgerechten en ondergewaardeerde producten maken chef Stijn enthousiast. Zo promoot hij als ambassadeur van North Sea Chefs het koken met duurzame vis, onbekende vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. Zijn gebakken mergpijp met toast haalde dan weer de lijst van 70 dingen die je moet eten voor je sterft. 

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.